kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Recept Tiramisu

<i>INTROTEKST</i>
Ingrediënten:
500 gram Mascarpone
40 lange vingers
2 kopjes koffie
5 eieren
5 el kristalsuiker
2 el Masala
Bittere cacao


Bereidingswijze:
Zet een kop koffie en laat deze afkoelen.
Splits het eigeel van het eiwit.
Voeg de suiker toe aan het eigeel en klop dit tot een wit schuim.
Voeg de mascarpone toe en meng dit goed door elkaar.
Klop het eiwit stijf en voeg dit doorzichtig door het mengsel
Meng de koude koffie samen met de masala in een diep bord.
Doop de lange vingers hier snel en kort in onder.
Doe dit met de helft van de lange vingers.
Nadat je ze in de koffie gedoopt hebt, leg je deze op de bodem van de ovenschaal.
Vervolgens giet je de helft van het mengsel over de eerste laag lange vingers.
Herhaal deze stap nog een keer, zodat er 4 lagen in totaal ontstaan.
Laat de Tiramisu voor minstens 3 uur in de koelkast staan. TIP De tiramisu is het lekkerst als het ongeveer 12 uur in de koelkast heeft gestaan.
Bestrooi de Tiramisu bij het serveren met cacaopoeder.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più