kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Fantastische plaatsen als Ravenna, Bologna of Venetië

Adriatische kust: het zand is zacht en amberkleurig

Uitgestrekte zandstranden zijn er in overvloed aan de Adriatische kust. Het zand is zacht en amberkleurig, dat is te danken aan de rivieren die de afzetting van de dolomietengesteenten meevoerden naar de kust. De kust loopt langzaam af, dus heel toegankelijk voor gezinnen met kleine kinderen. De Adriatische kust is uitermate geschikt voor een combinatie relaxing, strand, plezier, natuur en niet te vergeten de cultuur van het nabijgelegen Venezia!
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più
Plaatsen die je eigenlijke niet mag missen!
Caorle
Caorle is een kleurrijk vissersplaatsje boven Venetië en is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Verschillende grote campings en vele hotels zorgen voor die echte vakantiesfeer, maar aan de haven van Caorle voel je nog die oude ambachtelijke sfeer. Het centrum met haar kleurrijke huizen in steegjes en gezellige terrasjes is zowel overdags als ’s avonds een verademing. Wat een sfeer... Rondom Caorle vind je fijne stranden en in de laguna zijn het de Casone (vissershuisjes) die zo typisch zijn voor deze streek.

Lido di Jesolo
Lido di Jesolo heeft een lang strand waar veel plezier te beleven is voor zowel jong en oud. Er is een lange winkelstraat (13 km) met een overvloed aan barretjes, restaurantjes en winkeltjes direct aan het strand. Verder vind je in Jesolo ook het mooiste Aquapark van Italië, Caribe bay genaamd, en zijn Sealife en Tropicarium ook twee uitjes voor als het een dag meer bewolkt is. Gustocamp camping Pra delle Torri ligt op 4 km van het centrum van Caorle.

Cavallino
De stranden bij het Cavallino zijn lang en van fijn zand. Er heerst een extreem goed evenwicht tussen de zee en de Lagune, wat heeft gezorgd voor een bijzondere flora en fauna. Voor natuurliefhebbers en mensen die graag in de directe nabijheid van de veerboot naar Venetië willen verblijven een absolute aanrader. De Gustocamp campings Sant Angelo, Garden Paradiso, Union Lido en Marina di Venezia liggen in Cavallino.

Venetië
Venetië is één van de best bezochte steden van Italië. De combinatie van een rijke historie en daardoor veel interessante bezienswaardigheden maken van Venetië een populaire bestemming. Het 'unique selling point' van Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op eilanden in een lagune, waar het transport noodgedwongen plaatsvindt via het water. De vele kanalen en de prachtige Venetiaanse gondels hebben een enorme aantrekkingskracht op toeristen van over de hele wereld. Niet voor niets dat zoveel mensen Venetië tenminste één keer in hun leven gezien willen hebben.

Met of zonder gids, lopend of met een watertaxi de highlights van Venetië zul je altijd tegenkomen, daar is de stad dan ook overzichtelijk genoeg voor. De meeste mensen komen aan op Piazza Roma bij het treinstation en de parkeerplaats of direct met de boot nabij het San Marco plein. Het San Marcoplein herbergt natuurlijk direct al het Dogenpaleis (Palazzo Ducale), de Klokkentoren en de Basilico, de grote kerk. Via de kleine straatjes en vele bruggetjes volg je de pijlen richting de brug der bruggen, de Rialto brug over de Canale Grande, het kanaal die de stad werkelijk doormidden klieft. Een gondeltoer, al dan niet met een zingende gondelier, mag je natuurlijk niet overslaan bij een bezoek aan deze meest Romantische stad van Italië.

De eilandjes in de lagune
Venezia is omgeven door 45 eilanden in de lagune. De meest bekende daarvan worden ook het meest bezocht en zijn Murano, Burano en Torcello. Murano is het glasblazerseiland en daar leeft ook zo ongeveer de gehele bevolking van. Op iedere hoek van de straat kom je winkels tegen en op verschillende plaatsen kun je deze kunst ook daadwerkelijk aanschouwen.

Burano is pittoresk, authentiek en staat bekend om zijn mooie felgekleurde huisjes. Het dorp heeft maar 3500 inwoners en wil dat graag zo houden. Dit eiland staat verder bekend om haar kant en dit vind je ook weer terug in vele souvenirwinkeltjes die veelal aan huis zijn gevestigd en deze ambacht wordt ook op straat getoond. Het eilandje Torcello was een ander lot beschoren: het was juist het eiland waar de mensen naar toe trokken ten tijde van de veroveringen door de barbaren. Pas toen in de 9e eeuw Venezia werd gebouwd, met stenen van dit eilandje Torcello, vertrokken de bewoners weer. Nu heeft ook dit eilandje nog slechts 60 inwoners!

Tip! Vanaf de campings die wij in ons programma hebben, kun je deze eilanden tours direct boeken.

Ook ten zuiden van Venetië is het toerisme gericht op de goudgele stranden die deze regio biedt. Vanaf Chioggia tot aan Rimini is het aanbod aan campings en badplaatsen, al dan niet wat kleinschaliger, die direct aan deze kustlijn liggen groot. Ook deze regio is gezegend met een prachtige flora en fauna in de Lagune die deze streek rijk is. Steden als Bologna, Ferrara en Ravenna zijn een bezoek zeker waard.

Bologna
In de vroege middeleeuwen stond de stad Bologna vol met hoge torens en arcades. Tijdens de meest bloeiende periode in de middeleeuwen telde de stad bijna tweehonderd torens, waarvan sommige meer dan tachtig meter hoog waren. De torens werden voornamelijk gebruikt als statussymbool en tevens om de stad te beschermen als uitkijktoren. Uiteindelijk zijn er nog zo’n twintig torens over. De rijkdom werd vooral getoond in de bouw van allerlei paleizen, sculpturen, fonteinen, begraafplaatsen en natuurlijk de Sint-Petroniusbasiliek. Het historische centrum is inmiddels op waarde geschat door Unesco. Ook qua musea is de stad Bologna een aanrader. Kunst en cultuur komen prachtig samen in een uitermate geschikt decor. Want de stad Bologna is bovenal bijzonder mooi te noemen. Daarnaast mag je Bologna ook zien als de culinaire hoofdstad van Italië. Hier komen verschillende heerlijke gerechten en producten vandaan, zoals natuurlijk de vleessaus (ragu) die door pasta geserveerd wordt.

Ferrara
Ferrara ligt op de rechteroever van de rivier de Po en is een handelsstad voor fruit en wijn, landbouwmachines, suikerindustrie; chemische en petrochemische industrie, destilleerderijen en pottenbakkerijen. Eind vorige eeuw is Ferrara als geheel op de werelderfgoed lijst van de Unesco gekomen. De stad ziet er nog het zelfde uit als vier eeuwen terug toen ze gebouwd is door de familie Este.

De stad is nog geheel door muren omgeven. Bij de aanleg zijn ze ruim om het toenmalige centrum gebouwd. Ook de straten zijn toen ruim aangelegd. Binnen de stad zijn diverse fietsroutes uitgezet. Negen kilometer fietsen over vier eeuwen oude muren is wel heel bijzonder. Ferrara is tevens hoofdstad van de provincie Emiglia Romagna.

Ravenna
De kuststad Ravenna biedt toeristen alles wat zij kunnen verwachten van een Italiaanse vakantie: kunst, cultuur, een excellente keuken en een prachtige kustlijn om te exploreren.
De artistieke monumenten van Ravenna hebben het een plaats gegeven op Unesco’s erfgoedlijst in 1996. Ravenna was ooit de hoofdstad van het Romeinse Rijk vanaf 402 na Christus en dit transformeerde de stad in een majestueuze metropolis met dure extravagante gebouwen en een bron van creativiteit in de vorm van kunst, architectuur en de kunst van de mozaïek.

Acht grote monumenten die prachtig bewaard zijn tot op de dag van vandaag hebben Ravenna geholpen aan haar prestigieuze Wereld Erfgoed Site status. Begin je artistieke toer met een trip aan twee mausoleums hier die prachtig geconstrueerd zijn en versierd werden met enorme mozaïeken met rijke blauw, oranje, en groentinten en goudkleuren.
Toon minder
Show less
Weniger
Riduci
Highlights
Uitgestrekte zandstranden
Kust loopt langzaam af in zee
Gezellige badplaatsen
Fantastisch Venetië
De eilanden Murano, Burano en Torcello
Bekijk topcampingsView top campsitesSiehe TopcampingplätzeVedi top campeggi

Campings Campsites Campingplätze Campeggi Adriatische kust

Marina di Venezia - Zwembad 1

Marina di Venezia

Italië -Adriatische kust -Cavallino - Venezia
Populair 5 sterren vakantiepark
9 zwembaden, 8 glijbanen!
Direct aan prachtig breed zandstrand
Op steenworp afstand van Venetië
Groots animatieprogramma
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Stacaravan 5 pers.Stacaravan 5 pers.
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
Stacaravan Lounge DeluxeStacaravan Lounge Deluxe
Stacaravan 7 pers.Stacaravan 7 pers.
Stacaravan Gusto baby Stacaravan Gusto baby
vanaffromAbda75p.n.
Pra delle Torri - Zwembad

Pra delle Torri

Italië -Adriatische kust -Caorle
Vele faciliteiten en volop watersport
Gigantisch waterpretpark
Direct aan het heerlijke zandstrand!
Van kinderanimatie tot avondshows
Nabij het gezellige Caorle
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Stacaravan 5 pers.Stacaravan 5 pers.
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
Stacaravan 7 pers.Stacaravan 7 pers.
Stacaravan Lounge DeluxeStacaravan Lounge Deluxe
Stacaravan Gusto baby Stacaravan Gusto baby
vanaffromAbda107p.n.
Spiaggia e Mare - Zwembad Glijbanen

Spiaggia e Mare

Italië -Adriatische kust -Porto Garibaldi
Fantastisch Aqua park
Piratenschip, fonteinen en glijbanen
Aan kindvriendelijk zandstrand.
Schaduwrijke plaatsen dichtbij strand
Professionele animatie
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Bungalowtent GustoBungalowtent Gusto
Safaritent GustoSafaritent Gusto
Stacaravan 5 pers.Stacaravan 5 pers.
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
Stacaravan Lounge DeluxeStacaravan Lounge Deluxe
Stacaravan 7 pers.Stacaravan 7 pers.
Stacaravan Gusto baby Stacaravan Gusto baby
vanaffromAbda43p.n.
Tahiti - Spraypark 2019

Tahiti

Italië -Adriatische kust -Lido delle Nazioni
Middelgrote topcamping
Drie prachtige zwembaden
Vlakbij prachtig goudgeel zandstrand
Relax in het SPA Wellness center
Animatieprogramma voor jong en oud
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
Stacaravan 7 pers.Stacaravan 7 pers.
Stacaravan Lounge DeluxeStacaravan Lounge Deluxe
Stacaravan Gusto baby Stacaravan Gusto baby
vanaffromAbda79p.n.
Union Lido - Zwembad 5

Union Lido

Italië -Adriatische kust -Cavallino - Venezia
Eerste 5 sterren camping in Italië
Direct aan het brede zandstrand
Zwembaden en fantastisch Aqua park
Topanimatie en avondshows
Wellness center en gratis Wi-Fi
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Stacaravan 5 pers.Stacaravan 5 pers.
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
Stacaravan Lounge DeluxeStacaravan Lounge Deluxe
Stacaravan 7 pers.Stacaravan 7 pers.
Stacaravan Gusto baby Stacaravan Gusto baby
vanaffromAbda107p.n.
sant angelo - zwembad avond

Sant' Angelo

Italië -Adriatische kust -Cavallino Treporti
Prachtig zwembadcomplex
Direct aan een breed zandstrand
Professionele animatie en avondshows
Overvloed aan activiteiten
Heerlijk in een pijnbomenbos gelegen
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Bungalowtent GustoBungalowtent Gusto
Stacaravan 5 pers.Stacaravan 5 pers.
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
vanaffromAbda97p.n.
garden paradiso - glijbanen

Garden Paradiso

Italië -Adriatische kust -Cavallino Treporti
Direct aan prachtig zandstrand
Binnen- en buitenbaden met glijbanen
Sport- en spel activiteiten
Schaduwrijke plaatsen
Op maar 25 km van romantisch Venetië
AccommodatiesAccommodationsUnterkünfteAlloggi
Stacaravan 6 pers.Stacaravan 6 pers.
Stacaravan 7 pers.Stacaravan 7 pers.
Stacaravan Lounge DeluxeStacaravan Lounge Deluxe
Stacaravan Gusto baby Stacaravan Gusto baby
vanaffromAbda93p.n.

CookiesCookiesCookiesCookies


Om u beter en persoonlijker te helpen, maakt deze website gebruik van cookies.Um Ihnen besser und persönlicher helfen zu können, verwendet diese Website CookiesPer ottimizzare la tua esperienza, questo sito utilizza cookies.Our website uses cookies to personalize and improve your experience.Meer weten?Wollen Sie mehr darüber wissen?Vuoi saperne di più?Want to read more?
Akkoord & sluitenAkzeptieren & SchlieβenAccetta e chiudiAgree & close