kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Recept Limoncello

<i>Wij willen graag een typisch Italiaans recept met jullie delen! Het overheerlijke typische drankje Limoncello. Wat heb je daar allemaal voor nodig?</i>
Benodigdheden uit de keuken:
Een fles (of meerdere) om de Limoncello in te bewaren
Weckpot(ten)
Dunschiller

Ingrediënten:
1 liter alcohol, GEEN medicinale, maar bijvoorbeeld Wodka
10 citroenen
600 gram suiker
1,6 liter water

Bereidingswijze:
1. Was de citroenen en droog deze af.
2. Schil de citroenen zo dun mogelijk met een dunschiller.
3. Stop de schillen in de fles met 1 liter alcohol.
4. Zet de weckpot 2 tot 3 weken op een donkere plek. Met een duur woord heet dit macereren. In deze 2 tot 3 weken moet je de weckpot af en toe schudden, zodat de smaak sneller wordt opgelost.
5. Na 2 tot 3 weken wachten is het tijd om de siroop te maken! Dit doe je door middel van de 600 gram suiker, al roerend, op te lossen in een pan met 1,6 liter kokend water. Als de suiker is opgelost laat je de siroop afgedekt afkoelen totdat het op kamertemperatuur is.
6. Zeef ondertussen de citroenschillen uit de alcohol.
7. Als alles is afgekoeld kun je beide mengsels bij elkaar gieten. LET OP! Doe dit voorzichtig zodat het mengsel mooi troebel wordt. Dit wordt met een duur woord ouzo effect genoemd. Dit komt doordat de citroenolie, die in de alcohol is opgelost, in een lagere concentratie niet meer opgelost blijft en dus op het water blijft ‘liggen’.
8. Giet de Limoncello in een mooie fles en zet dit op een koele plek.

TIP!
Maak een eigen etiket om de limoncello op te fleuren!
Het is het lekkerst als de limoncello ijskoud is, leg de fles een uur tot 2 uur in de vriezer.


Proost en smullen maar!
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più