kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Vakantie met tieners

<i>Heb je tieners thuis? Dan is het nog niet zo makkelijk om de ideale vakantie te vinden. Disco, sport, zwembaden staan waarschijnlijk op de verlanglijst van je puber. Actie en uitdaging houden het leuk voor hen. Ook willen tieners graag op vakantie contact met leeftijdsgenootjes. Er kan bijvoorbeeld een vriendje mee, maar ze kunnen op leuke tienercampings ook veel leeftijdgenootjes ontmoeten. Bovendien hechten ze veel waarde aan een beetje zelfstandigheid. Zelf activiteiten ondernemen en bijvoorbeeld ook zelf naar de disco op de camping. Wel al een beetje vrijheid, maar toch kan er een oogje in het zeil worden gehouden. Een prettig idee. We hebben voor jullie gezin de coolste vakanties op een rijtje gezet waar deze tieneringrediënten volop aanwezig zijn en waar het hele gezin de tijd van z’n leven heeft.</i>
Pra’ delle Torri: sporten en zomerfeesten
Op Pra’ delle Torri is veel te doen voor tieners. De camping is gericht op het vermaken van kinderen van alle leeftijden. Er is voor ieder wat wils! Van basketbalvelden tot musicals en boogschieten. Jullie tiener hoeft zich dus zeker niet te vervelen op vakantie! Voor de wat oudere (18+) tieners onder ons bevindt zich ook een kleine discotheek op de camping waar verschillende keren in het seizoen leuke feesten worden gegeven. Voor de sportieve tiener zijn er genoeg sporten die beoefend kunnen worden, zoals: basketbal, volleybal, voetbal, tennis, windsurfen en zelfs boogschieten! Tieners en pubers ontmoeten elkaar in het speciaal ingerichte coole activiteitenpark van Pra’ delle Torri. Het activiteitenpark is maar liefst 1.500 m² groot! Hier is een skatepark met verschillende hellingen, een free style panna voetbalveld, een klimwand en een plek om muziek te luisteren. De jongeren komen hier helemaal tot rust in het chill house! Ook in het zwembad en aan het strand is aan de tieners gedacht. Van glijbanen tot een groot zandstrand met heerlijke cocktails.
Spiaggia e Mare: strand- en stadsfeest
Tijdens het hoogseizoen zijn er op de stranden van Comacchio verschillende feesten, ook met vuurwerk vanaf de stranden. Gedurende deze strand en stadsfeesten worden er lokale en typische producten gegeten uit Comacchio en Ferrara. De typische producten uit deze streek zijn bijvoorbeeld de Ferrarese paling die gevangen worden bij de delta van Comacchio. Deze word geserveerd met een stukje pompoen van het Ferrarese koppeltje en met de bekende salami. Dit wordt gegeten onder het genot van een goed glas wijn van de ‘Bosco Eliceo D.O.C.’ Dit geldt uiteraard alleen voor tieners boven de 18, want ook in Italië geldt de NIX-regel voor jongeren onder de 18 jaar. De stadsfeesten zijn gezellig om -net als de Italianen- met het hele gezin te beleven. Op het strand van Spiaggia e Mare kunnen de tieners heerlijk tot rust komen en lekker met elkaar chillen. Voor de tieners die van wat meer actie houden is er ook genoeg te doen. Je kunt hier namelijk kano- cursussen volgen of mee doe aan een voetbaltoernooi.
Park Albatros: ondergrondse disco
Op Park Albatros is boven het centrum een mooi klimpark tot hoog in de bomen. Voor de sportievelingen onder ons zijn er ook voetbal- en volleybalvelden, tafeltennistafels en een jeu de boules baan. Waterportmogelijkheden zijn op een korte afstand van de camping te vinden. Hier kunnen ze onder andere leren duiken of windsurfen. Deze faciliteiten zijn tegen een kleine vergoeding. In de avond zijn er op de camping leuke shows voor alle leeftijden. Van dansavonden tot theatervoorstellingen. Naast deze shows die gegeven worden door het animatieteam is er ook een ondergrondse discotheek op de camping, waar alle tieners elkaar ontmoeten. Hier kunnen ze met leeftijdsgenoten lekker uit hun dak gaan.
Camping Union Lido: sport en disco
Net buiten Camping Union Lido (aan de overkant van de straat) is er een discotheek. Ieder weekend worden hier feesten georganiseerd. Ook is er voor de sportievelingen onder ons een fitnesscentrum of trimbos op de camping waar je lekker kunt sporten onder de Italiaanse zon. Op en in de buurt van de camping is er heel veel te doen voor de tieners. Net buiten de camping zijn er ook tennisbanen, voetbalvelden, minigolf en een manege. Ook kunnen windsurf- of boogschietlessen gevolgd worden om verborgen talenten te ontdekken.
Camping Tahiti: 13-17 jaar
Een gezellige kleinschalige camping met eigen privéstrand en mooie zwembaden. Op Camping Tahiti worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd voor tieners. Denk hierbij aan sportwedstrijden van onder andere volleybal, voetbal, tennis. ’s Avonds worden er o.a. feesten georganiseerd op de camping. Speciaal voor tieners (13 – 17 jaar) is er de Tienerclub. Ook worden er leuke shows gegeven door het animatieteam. De shows zijn zowel voor de jongere als de wat oudere kinderen.
Camping Norcenni Girasole Club: geluiddichte disco
Dit is de ideale terrassencamping voor gezinnen met kinderen. Van pooltafels en computers tot fitnesszaal en verschillende sportvelden, het is allemaal aanwezig op Norcenni Girasole Club. Zowel voor de gamende tiener als voor de sportieve tiener. Er is voor ieder wat wils. ’s Avonds gaat er voor de feestbeesten de geluidsdichte disco open. Hier kunnen zij met zijn allen de dag afsluiten met een leuk feestje zonder dat andere camping gasten er last van hebben. De discotheek op de camping is speciaal voor de ouders van de tieners geluiddicht gemaakt, zodat zij heerlijk van hun nachtrust kunnen genieten.
Cisano San Vito: ook voor 18+
In de buurt van Camping Cisano San Vito zijn er heel veel leuke dingen die je gezamenlijk met het gezin kunt ondernemen. Denk hierbij aan het beroemde Gardaland, Parco Sigurtá, Movieland Caneva, thermen van Aquadens en Natura Viva. Voor informatie over de parken en de kaartjes kun je bij de receptie van de camping terecht. Zij kunnen alles over deze parken vertellen. Het gedeelte van Cisano is gericht op de oudere jeugd, hier wordt alle animatie georganiseerd. Er zijn verschillende sporten te beoefenen, denk hierbij aan: tenni-s, aerobic- of kanocursussen, zwemmen, voetbal- en volleybaltoernooien, waterski en minigolf en dansavonden. Voor alle tieners is er wel iets waar zij zich de hele dag kunnen vermaken en samen met hun leeftijdsgenoten lekker kunnen genieten van hun wel verdiende vakantie!
Sant Angelo: actie voor sportievelingen
Camping Sant Angelo is een camping voor sportievelingen. Je kunt er talloze watersporten beoefenen zoals: windsurfen, kanoën en waterskiën. Ook is het mogelijk om een waterscooter huren of op een bananenboot over de zee te scheuren. De tieners die niet zo van water houden kunnen tafeltennissen, beachvolleyballen of een potje voetballen, kortom genoeg te beleven! Voor de dansliefhebbers is er ook een discotheek op de camping, waar ze land- en leeftijdsgenootjes ontmoeten. Heeft jullie gezin een passie voor eten? Dan is een uitstapje naar Asolo een goede keuze! Van wijnproeverijen voor de ouders tot heerlijke Italiaanse gerechten voor de kids.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più