kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Top 7 mooiste stranden in Toscane

<i>Als je aan Toscane denkt, denk je misschien niet gelijk aan mooie stranden, maar aan de prachtige historie en het lekkere eten. Toch zijn er veel mooie stranden te vinden. De variatie tussen stranden in Toscane loopt heel erg uiteen. Er zijn uitgestrekte, langzaam aflopende zandstranden tot kiezelstranden. Wil je surfen of zandkastelen bouwen? Houd je van gezellige drukte of wil je liever een rustig afgelegen strand? Hierbij onze 7 tips en voel het zand tussen je tenen…</i>
1. Het witte strand van Vada
Het strand bij Vada heeft wit zand en de zee is helder blauw van kleur. Het geeft je dan ook een tropisch gevoel. Echter is het niet zo tropisch als het klinkt. Het witte zandstrand ontstaat door de fabriek die verderop gelegen is. De fabriek produceert onder andere soda, wat ook wel zuiveringszout wordt genoemd. Het productiewater hiervan, komt in de zee terecht, waardoor het zand wit wordt. Het gebleekte zand is niet schadelijk voor je gezondheid, dat is nou precies de reden dat hier veel Italianen genieten van het prachtige strand!

Het strand is geschikt voor iedereen. Het loopt langzaam af, waardoor het niet snel diep wordt. Ideaal voor gezinnen met kinderen!
Voor wie niet van stil zitten houdt, Je kunt hier ook (kite) surfen. Aan het strand is een (kite)surf school. Je kunt hier, wanneer je dat wilt, ook een les nemen.
2. De golf van Follonica
Follonica is een klein stadje met ongeveer 20.000 inwoners en ligt vlak bij de baai van Elba. Er zijn 2 verschillende kanten van Follonica. Aan de ene kant heeft het stadje veel industrie en aan de andere kant zijn er mooie lange zandstranden. Het strand loopt in het water geleidelijk af, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kleine kinderen.

In Follonica zijn er fijne zandstranden met mooi blauw zeewater. Wanneer je niet de hele dag in de felle zon wilt liggen, kun je een parasol met ligbedden huren. Je kunt er ook voor kiezen om naar het strand met pijnbomen te gaan in plaats van te wandelen langs de boulevard. Bij beide keuzes heb je de mogelijkheid om bij een bar of restaurant iets te eten of te drinken. Voor de actieve vakantiegangers staan er ook volleybalnetten op het strand, voor een lekker potje beachvolleybal.
3. Relaxen op een strandbed op Cecina Mare
Op dit strand komen de waterschoenen goed van pas. Net voordat je de zee in loopt, liggen er kleine kiezels op het zand. De zee wordt vrij snel diep, dus mocht je met kleine kinderen gaan zwemmen, zorg dat ze zwembandjes om hebben en je ze niet uit het oog verliest.

Een strandbedje huren is op dit strand geen enkel probleem. Doordat er veel restaurantjes of barretjes zitten, worden deze in grote getale aangeboden. Veel Italianen komen naar dit strand om van hun vrije dag of vakantie te genieten. Ze liggen vaak hele dagen te bakken op het strand. Ze zullen dan ook altijd naar hetzelfde strandtentje teruggaan.

Ten zuiden van Cecina Mare is er een prachtig strand ligt aan de rand van een bos. Het strand is niet zo breed, zoals de meeste stranden in Italië. Maar dat maakt het daardoor niet minder mooi. Je kunt er zelfs voor kiezen of je lekker in het bos wilt relaxen en in de schaduw wilt liggen of dat je juist van het zonnetje wilt genieten.
4. De golf van Baratti en Populonia
De golf van Baratti is misschien wel de mooiste baai van heel Toscane. Je kunt hier van alles voorbij zien komen zoals: surfers of zeilboten. De hele mooie rotswanden maken het uitzicht nog indrukwekkender. Bij helder weer, kun je ook het prachtige kasteel van Populonia zien. Dit eeuwenoude stadje is ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Het strand is toegankelijk voor iedere soort vakantieganger. Het strand loopt geleidelijk af, waardoor het ideaal is voor kinderen om taarten of kastelen te bouwen in het zand. Ook bij dit strand is er een prachtig pijnbomenbos waar je even onder een boom kunt gaan liggen als de hitte je te veel wordt. Het bos geeft ook de mogelijkheid om hier heerlijk tussen de middag te gaan picknicken!
5. Het fijne zandstrand van Marina di Carrara
Het strand van Marina di Carrara heeft heel fijn zand. De kwaliteit van het zeewater is goed. Bovendien kun je vlakbij het strand goed parkeren. Bij het strand is er ook plaats vrij gemaakt om er met een tentje of met een camper te verblijven. Dit wordt zowel door de lokale bevolking als toeristen veel gebruikt.
6. Over de heuvels richting het strand van Cala Violina
Wanneer je naar het strand van Cala Violona gaat, kun je er voor kiezen om 2 routes te nemen. De korte route en de lange route. De korte route is ongeveer 2 kilometer en de lange route is ongeveer 6 kilometer. Bij beide routes is het aan te raden om op schoenen te lopen en niet op teenslippers. Op de route naar het strand toe, kom je langs prachtige stukken natuur. Je loopt door heuvelachtig terrein dat beloont wordt met prachtig uitzicht over de zee. Op het hoogste punt, kun je als je goed kijkt, eiland Elba zien liggen.

Wanneer je hier naar het strand gaat, is het aan te raden voldoende eten en drinken mee te nemen. Doordat het een beetje afgelegen ligt, zijn hier geen barretjes of winkeltjes in de buurt. Het is aan te raden om een koelbox mee te nemen, om het eten en drinken koel te houden.
7. Langs de boulevard van Viareggio
Op het strand van Viareggio is veel te beleven. Er is een hele leuke boulevard waar zowel overdag als ’s avonds genoeg te beleven is. Op de boulevard zijn er onder andere: restaurants, bars, luxe hotels en winkels. In de buurt van dit strand zijn ook veel vakantiehuisjes en campings te vinden. Als je hier op het strand bent, is het ook zeker de moeite waard om even langs de jachthaven te gaan. In de zomer liggen hier de mooiste jachten.
Je moet in Viareggio goed opletten, waar je je handdoek neerlegt. Op sommige stranden moet je hier namelijk voor betalen.
De mooiste strandvakantie
Is een mooi strand voor het gezin een ‘must’ tijdens de vakantie naar Toscane? Reserveer dan bij ons op de website of bel met één van onze medewerkers. Bel dan op telefoonnummer (070) 710 14 16 (maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl0
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più