kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Top 10 must have (gratis) camping apps

<i>Goed voorbereid op vakantie gaan geeft je een gerust gevoel. Met de onderstaande apps hopen wij jullie een aantal extra tips te geven voor een relaxte, goed voorbereide vakantie. Dit zijn onze favorieten!</i>
1. Holli – De vakantieplanner
In de Holli-app kun je een compleet overzicht van je vakantie vinden met al het nieuws en informatie over de vakantiebestemming. Van het animatieprogramma tot de informatie over de evenementen, alles is hier te vinden. Wanneer je een dagje naar een pretpark wilt of op zoek bent naar een rondleiding in een bepaalde stad: boek de tickets via de app met een korting. Naast de informatie over de camping zelf, kun je ook alle informatie vinden over evenementen in de buurt, lokale markten en concerten in deze app
2. Google translate
Wanneer je naar een land op vakantie gaat, waar je de taal niet spreekt, is het handig om Google Translate bij de hand te hebben. Het communiceert wellicht wat langzamer dan dat je normaal gewend bent, maar zo kun je wel vragen stellen aan iemand die niet dezelfde taal als jij spreekt. Het kan ook goed van pas komen, als je op een terrasje zit en iets te eten wilt bestellen. Bij sommige gerechten zul je ingrediënten tegen komen, waarvan je de betekenis niet kent. Doordat je deze kunt vertalen met de Google Translate app, weet je precies wat je op je bord kunt verwachten!
3. Vakantiebieb
Zit je koffer vol en kom je erachter dat je nog geen boeken hebt ingepakt? Geen paniek! Je kunt de Vakantiebieb app gratis downloaden en vakantieboeken downloaden, zodat je je niet hoeft te vervelen op vakantie. De app is in de zomerperiode beschikbaar van 1/7 tot 1/9 en heeft boeken voor zowel kinderen als volwassenen!
4. Buienradar
Ben je er niet zeker van of het lokale weerbericht klopt of wil je graag vooruit kijken? Download dan de buienradar app, zodat je altijd kunt zien of het onderweg gaat regenen of niet. Ook in Italië en Oostenrijk kan het flink regenen.
5. Tripadvisor
Kun je niet kiezen tussen een aantal restaurants waar je graag heen wilt of weet je niet zeker welk waterpark je wilt bezoeken? Lees dan de recensies van reizigers in de Tripadvisor app. Hier vindt je recensies van miljoenen mensen die je wellicht kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.
6. E.H.B.O.
Met de E.H.B.O. app, heb je altijd alle E.H.B.O. instructies op zak. In de app staan zo’n 80 verschillende en veelvoorkomende E.H.B.O. situaties. De app geeft ondersteuning wanneer je eerste hulp moet verlenen in een nood situatie. Als je aangeeft welke hulp er precies nodig is, legt de app stap voor stap uit wat je in de situatie kunt doen. In sommige gevallen zijn de instructies ook ingesproken, zodat je kunt luisteren wat je moet doen. Zo kun je je beter concentreren op het verlenen van de eerste hulp. Wanneer je niet precies weet wat het noodnummer is van het land waar je op dat moment bent, kun je dit ook in de app terugvinden. Zo zorg je ervoor dat je optimale eerste hulp kunt verlenen.
7. Camping Cookbook
Vindt je het lastig om te bedenken wat je allemaal kunt koken op de camping? Gebruik dan de Camping Cookbook app. In deze app kun je aangeven op wat voor manier je wilt gaan koken. Nadat je hebt gekozen of je gaat grillen, bakken of barbecueën, krijg je een lijst met allerlei verschillende mogelijkheden voor simpele, maar heerlijke gerechten. In de app kun je zien wat voor boodschappen je nodig hebt voor het gerecht. Nadat je de boodschappen hebt gehaald, kun je alle stappen volgen voor het bereiden van de maaltijd.
8. Douane reizen app
Wat zijn de algemene regels, wanneer je naar het buitenland reist? Het is handig om van te voren te weten wat je wel en niet mee mag nemen over de grens. Als je met het vliegtuig gaat, is het bijvoorbeeld handig om te checken wat voor medicatie je mee mag nemen en welke medicijnen je aan moet melden. Wil je iets van drank of parfum meenemen? Dan is het aan te raden dit op de luchthaven te kopen. Dit wordt dan geseald, zodat ze kunnen zien dat je het op de luchthaven hebt gekocht en dan mag je het zonder enige problemen meenemen. Zorg ervoor dat je nooit voor verassingen komt te staan.
9. Wifi hotspot vinden
Tegenwoordig is de WIFI niet meer weg te denken op vakantie. In sommige gevallen begint de zoektocht naar WIFI op vakantie al thuis. Op de meeste campings is er WIFI aanwezig, maar door de drukte in het hoogseizoen, is dit niet altijd van goede kwaliteit. Op veel toeristische plekken kun je ook WIFI vinden. Denk hierbij aan het stadscentra, terrassen of in musea. In de WIFI hotspot app kun je op een kaartje alle wifihotspots in de buurt vinden. Als de app eenmaal op je telefoon staat, werkt de app ook zonder internet.
10. Wegenwacht ANWB
Ondanks dat je deze app waarschijnlijk liever niet gebruikt onderweg naar je vakantiebestemming, is het handig om deze van te voren te downloaden. Pech onderweg, kun je niet altijd voorkomen. In deze app kun je van alles vinden over je auto of handigheidjes. Er staan o.a. instructievideo’s in de app die je helpen bij het verwisselen van een autoband of over het bijvullen van je oliepeil. Ook kun je de uitleg van een oranje of rood icoontje in het dashboard van je auto opzoeken.

Alle bovenstaande apps zijn beschikbaar voor Apple en Android.
Vragen? Neem dan contact op met één van onze collega’s van het Gustocamp-kantoor. Maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (070) 710 14 16, of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più