kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

De top 10 mooiste plaatsen van Toscane

<i>In Toscane is veel historie te vinden. Elke stad heeft zijn charme en eigen verhaal. Cultuurrijke steden of middeleeuwse dorpjes, ze zijn allemaal even bijzonder. Wil je weten welke steden je niet mag missen tijdens de vakantie in Toscane?</i>
1. Het kasteel van Populonia
Populonia is een klein dorpje, dat bestaat uit 2 straten. De eyecatcher van dit dorpje is het kasteel met de prachtige vestigingstoren. Deze is al vanuit de verte goed te spotten. Naast het dorpje ligt een groot archeologisch park, waar je uren kunt rondlopen. Er zijn 4 routes die je kunt bewandelen. Wanneer je in Populonia op bezoek bent en niet zo van archeologische bezienswaardigheden houdt, kun je er voor kiezen om een dagje aan het strand te gaan liggen.
2. Historisch en mooi Siena
Siena is één van de mooiste steden van Toscane. In deze stad vindt je enorm veel historie. Er staan veel oude bouwwerken, waarvan de bekendste de zwart-wit gestreepte gebouwen, het Palazzo Pubblica, Duomo en de oude stadshal. In Siena kun je tegenwoordig veel kleinere restaurantjes vinden waar je op het terras kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Een van de mooiste pleinen in Siena is de Piazza del Campo, deze is gemaakt in de vorm van een schelp.
3. Hoofstad Florence ademt kunst en cultuur
Florence is de hoofdstad en tevens drukste stad van Toscane. Er komen jaarlijks meer dan 10 miljoen toeristen naar Florence. Het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en een schat aan architectuur. De stad bevat bovendien veel schilderkunst, literatuur en beeldhouwkunst. Bekijk de vele kunsthistorische schatten en paleizen die door de jaren heen zo goed als geschonken zijn aan de stad. Als je maar voor een dag in Florence bent, moet je van te voren goed plannen wat je wel en niet wilt bezichtigen. Voor alleen de hoogtepunten van de stad, zijn de meeste toeristen al een week bezig.

In het centrum van Florence zijn veel leuke restaurantjes te vinden. Voor een diner buiten de deur, heb je veel keuze. Wil je gewoon een simpele pizza of wil je culinair dineren? Het is allemaal mogelijk!
4. Fietsen over de stadsmuur van Lucca
Lucca is een stad die bekend staat om de stadsmuren. Tip! Huur een fiets om over de stadsmuren te fietsen. Ook zijn er veel kerken in de stad die je kunt bezoeken. De meest bekende kathedraal is de Duomo di San Martino. Deze is vernoemd naar Sint Maarten, de beschermheilige van de stad. De Torre dei Giunigi is ook heel bekend in Lucca. Deze toren staat niet alleen bekend om het prachtige uitzicht over de stad, maar ook om de bomen die bovenop de toren staan.
5. San Gimignano met de 14 torens
San Gimignano staat bekend om de torens van de stad. Vroeger waren dit er maar liefst 72. Inmiddels staan er nog maar 14. Elke zomer trekt deze stad veel toeristen. Er zijn veel verschillende pleinen en winkelstraatjes die je hier kunt bezoeken. Veel gebouwen in San Gimingano dateren uit de 12e en 13e eeuw.
Er zijn veel bezienswaardigheden in deze stad, die je niet wilt missen! Denk hierbij aan Porta San Giovanni en Porta San Matteo met de bijzondere middeleeuwse architectuur. Alle wegen in San Gimignano leiden naar het hoogste punt van het dorp waar onder andere de Piazza Duomo staat.
6. Volterra minder bekend, maar niet minder mooi
Volterra is een kleine stad in het westelijke deel van Toscane. Vroeger was de stad een belangrijke economische pijler. Uit de grond werd er veel ijzer en zilver gewonnen. Volterra is misschien wat minder bekend dan Sienna of Florence, maar zeker niet minder mooi! De kronkelige straten, leuke winkeltjes en de architectuur in combinatie met de Italiaanse zon, geeft je een onvergetelijke indruk van de stad.
7. Prachtig 16e eeuws Pitigliano
Pitigliano is een klein dorpje in de provincie Grossetto. Grossetto ligt in het zuidwestelijke deel van Toscane. Wanneer je Pitigliano gaat bezoeken, kun je onderweg al genieten van een mooi uitzicht. Van veraf kun je het prachtige dorpje al zien liggen. Pitigliano heeft stadsmuren die in de 16e eeuw gebouwd zijn. Het dorp zelf is geheel autovrij. Wanneer je het dorpje gaat bezoeken, zul je een eindje verderop moeten parkeren.

Als je onder de grote stadspoort door loopt, kom je in het oude dorpscentrum. Hier kom je terecht op een klein pleintje, waar o.a. het theater gevestigd is. Als je ietsje verder loopt, kom je op het belangrijkste plein van Pitigliano, namelijk Piazza Fortezza Orsini met een prachtige fontein. In het hoogseizoen zijn hier allerlei leuke terrasjes en lekkere restaurantjes te vinden.
8. De thermale baden van Saturnia
Saturnia is een kleine stad, gebouwd op een heuvel. Vanaf deze heuvel, kun je uitkijken over de thermale baden van Saturnia. Dit is waar Saturnia om bekend staat. De baden zijn afkomstig van verschillende bronnen die zich uitstrekken van de berg Amiata tot de heuvels van o.a. Roselle. De thermen zijn gratis en daar maken veel toeristen gebruik van. Het water heeft een aangename temperatuur van 37 graden. Op de bodem ligt grijsachtig zand maar er kunnen ook scherpe stenen tussen liggen. Het is aan te raden om waterschoentjes te dragen.
9. Pisa veel meer dan een scheve toren
Pisa is bijna de bekendste stad van heel Italië. Deze stad staat bekend vanwege het allerberoemdste monument, de scheve toren, ook wel de ‘Torre pendente di Pisa’ genoemd. De toren staat naar de kathedraal ‘Duomo di Pisa’. Toch is Pisa meer dan alleen deze bekende toren. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar Pisa toe om de geschiedenis van de stad te bekijken. Een andere trekpleister in deze stad is de oudste botanische tuin ter wereld!
Pisa is een echte studentenstad. De universiteit in Pisa werd in 1343 gebouwd. Eén van de beroemdste leerlingen van deze universiteit was Galileo Galilei.
Het historische centrum wordt deels nog omsloten door stadsmuren. De stadsmuren zijn gebouwd in de 12e eeuw. Vroeger kon je hier overheen wandelen, maar dat is tegenwoordig niet meer mogelijk.
10. Campings in Toscane
Verblijf in één van onze luxe stacaravans in Toscane. Onze accommodaties staan op topcampings in Toscane en aan de Toscaanse kust. Deze campings hebben een uitstekende ligging om Toscane te ontdekken. Daarbij zijn ze voorzien van een rijk aanbod aan faciliteiten en activiteiten voor het hele gezin.
Wil je meer informatie over één van deze steden of over een camping die hier in de buurt ligt? Bel dan met één van onze reisadviseurs om een luxe stacaravan in Toscane te huren op telefoonnummer +31(0)70 710 14 16 of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più