kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

De top 10 leukste uitjes van het Salzburgerland

<i>Het Salzburgerland staat bekend om de prachtige natuur. Diepe dalen, mooie bergmeren en prachtige bergtoppen kenmerken de natuur van het Salzburgerland. Je kunt hier heerlijk wandelen, mountainbiken en andere activiteiten ondernemen. Wij hebben een aantal hoogtepunten voor jou geselecteerd! </i>
1. De watervallen van Krimml in Pinzgau
De Krimml watervallen zijn de hoogste watervallen in Europa. De hoogste is maar liefst 38 meter hoog! Deze watervallen zijn te vinden in het Nationaal Park Hohe Tauern. Dit nationale park ligt aan de grens van Tirol en het Salzburgerland. De waterval komt in 3 fases naar beneden. De waterval de Krimmler Ache stort zich nabij het dorpje Krimml. Je kunt vanaf het dorp een wandeling van 4 kilometer maken. Tijdens deze wandeling kom je langs de 3 fases van de waterval.
2. Hohensalzburg Castle
Festung Hohensalzburg is een volledig ommuurde stenen burcht. Het kasteel heeft een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter. Door deze afmetingen is het één van de grootste kastelen in Europa. Dit kasteel is in de Middeleeuwen gebouwd in opdracht van een prins- aartsbisschop. De bouw van de toren is gestart in 1077 en is in 1462 uitgebreid met 4 torens. Het kasteel bestaat uit verschillende vleugels, kamers en verdiepingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Kruittoren, een zoutmagazijn, de gouden kamer en de kabelbaan uit 1592.
3. De grootste ijsgrot ter wereld: Eisriesenwelt
De Eisriesenwelt is de grootste ijsgrot ter wereld! De ijsgrot is zo’n 42 kilometer lang en word jaarlijks zo’n 200.000 keer bezocht. Wanneer je de ijsgrot wilt bezoeken, moet je eerst met een kabelbaan naar boven. Op een hoogte van 1.641 meter vind je een groot gapend gat. Dit is de ingang van de grot. Je kunt hier een rondleiding volgen van maar liefst 1 uur en 15 minuten. In de zomer word de grot zo vaak bezocht, dat er iedere 6 minuten een rondleiding start. Het is dan ook verboden om foto’s en/of filmpjes te maken, omdat hierdoor enorme vertragingen kunnen ontstaan. Tijdens de rondleiding kom je hier allerlei prachtige ijsstukken tegen in allerlei tinten turkoois.

Goed om te weten!
- Bij de ingang van de grot krijg je een lamp, zodat je onderweg alles goed kunt zien
- De ijsgrot is toegankelijk voor dieren, maar vanwege de hoeveelheid trappen is het niet aan te raden ze mee te nemen
- De ijsgrot is een monument en mag alleen onder professionele begeleiding bezocht worden
- Vergeet niet om warme kleding mee te nemen. Zelfs in de zomer is het onder de 0 graden Celsius
4. Kogel Mogel
Naast het bergstation van de Wildkogelbahn in Neukirchen bevind zich het Avonturenpark Kogel Mogel. Kogel Mogel is een park met een grote van 10.000 m². De kinderen kunnen hier de hele dag klimmen en klauteren. Er zijn namelijk onwijs veel verschillende attracties, zoals: een mega trampoline, Goliath- schommel, klimnetten, glijbanen, tunnels, klimmuren, balanceerbalken, bewegende trappen en een 24 meter lang zigzagparcour. Genoeg voor de kinderen om zich hier te vermaken. Voor de ouders die het liever van een afstandje willen bekijken, is er een bergrestaurant, waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen. Vanaf deze plek kun je de kinderen goed in de gaten houden.
5. De Grossglockner Hochalpenstrasse
De weg is 48 kilometer lang en bevat 36 haarspeldbochten. De Grossglockner Hochalpenstrasse verbindt de plaats Bruck an der Grossglocknerstrasse in het Salzburgerland met Heiligenblut in Karinthië. Op de grens van Karinthië en Salzburgerland ligt de bergpas Hochtor. Hier rijd je door een tunnel. Deze tunnel is het hoogste punt van de weg en ligt op maar liefst 2505 meter hoogte. Als je over deze weg rijd, kom je tijdens de rit een aantal panorama platformen en informatieborden tegen. Op een aantal van deze plekken is ook een kleine speeltuin waar de kinderen even kunnen spelen.
Op deze weg kom je niet alleen automobilisten tegen. In de zomer zijn hier enorm veel motorrijders en zelfs fietsers te vinden. In de zomer kan het hierdoor dan ook heel druk zijn.
6. Breng een bezoek aan ‘het witte goud van Salzburg’
In de zoutmijnen in Hallein werd zout gewonnen. De mijn is tot 1989 in productie geweest. Via een steile weg, kun je met de auto bij de ingang van de mijn komen. Deze zoutmijn is de oudste ter wereld en gaat tot 240 meter diep. Er is weinig bekend over de geschiedenis van de mijn. Archeologen hebben wel veel keukengerei, metalen en graven gevonden. Men gaat er vanuit dat de Kelten daar lang geleefd hebben.
In de mijn kun je een excursie doen. Aan het begin van excursie krijgt iedereen een wit mijnwerkerspak aan. Dit wordt gedaan omdat het heel vochtig in de mijn is. Doordat je een wit mijnwerkerspak aan hebt, kun je je eigen kleding beschermen.

Wist je dat?! ‘Hall’ een oud woord is voor zout en dat de mijn daarom Hallein is genoemd?
7. De Flying Fox XXL
Vlakbij de plaats Saalbach Hinterglemm ligt Saalfelden Leogang. Hier kun je onder andere mountainbiken en wandelen. Ben je opzoek naar wat uitdaging? Breng dan een bezoekje aan de Flying Fox XXL. De Flying Fox XXL is een zipline van ongeveer 1600 meter lang! Bij deze zipline hang je maximaal 143 meter boven de grond en kun je een snelheid bereiken van wel 130 km/u! Je gaat op je buik in een speciaal harnas naar beneden en hebt een prachtig uitzicht op deze hoogte!
8. Huis der Natuur in Salzburg
Het Haus der Natur staat compleet in het teken van de natuur en techniek. Je kunt hier alles vinden over de ruimtevaart, je kunt een reis door het menselijk lichaam maken , skeletten van prehistorische dieren bekijken en haaien in een reuzenaquarium bewonderen. Op de techniek afdeling kunnen kinderen de leukste experimenten doen. Je kunt, net als in de ruimte, zweven in een windturbine en door het menselijk lichaam reizen met de muziek van Mozart.
9. Schloss Hellbrunn
Schloss Hellbrunn is een park wat bestaat uit een uitgestrekte tuin met in de verte een klein kasteel. Het park is ca. 60 hectare groot en bestaat uit meerdere stijlen. Rondom de vijvers in het park zie je een strak aangelegd Frans park en aan de noordkant zie je een Engelse landschapspark. In het park vind je onder andere ook de grootste speeltuin van Salzburg. De eerste twee weken van Augustus is er een feest genaamd ‘Fest in Hellbrunn’. Dit feest draait voornamelijk om klassieke muziek.
10. De stad Salzburg
Salzburg is de geboortestad van de bekende componist Mozart. Overal in de stad zie je iets terug van de componist. Deze kun je tegenkomen in de theaters en het Geboortehuis, wat tegenwoordig een museum is.
Het oude centrum van Salzburg staat in zijn geheel op de UNESCO- Werelderfgoedlijst. Je kunt er uren lang winkelen en genieten van de mooie, smalle straatjes.
Als je in het bezit bent van een SalzburgerLand Card, kun je bijna alle bezienswaardigheden gratis bezoeken en voor sommige bezienswaardigheden kun je de kaartjes met korting kopen.

Ben je benieuwd welke van onze campings in de buurt ligt van deze mooie steden? Bekijk onze camping in het Salzburgerland: Camping Woferlgut
Wil je meer weten over de het Salzburgerland? Bel je dan met een van onze collega’s van het Gustocamp-kantoor. Maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (070) 710 14 16, of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più