kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Top 10 leukste sport activiteiten op de camping

<i>Wat is er nu leuker dan spelletjes en gezelligheid met de hele familie op de camping? Niet alleen voor de kinderen, maar ook als gezin zijn deze spellen leuk om te beoefenen op de camping. Wij hebben de leukste 10 voor jullie op een rijtje gezet!</i>
1. Populaire campingsport: badminton
Badminton is een van de meest populaire camping sporten. Badminton kun je spelen met minimaal 2 mensen, maar meerdere mensen is ook geen probleem. De rackets en shuttle kun je zelf meenemen, maar zijn vaak ook te koop in de winkel op de campings. Je kunt een wedstrijdje maken door het aantal keer geslagen shuttles te tellen. Je kunt elke dag een nieuwe poging wagen om je high score te verbeteren. Probeer een goed moment op de dag uit te kiezen, want als het te hard waait, is het lastig om de shuttle goed te slaan.
2. Met je voeten in het zand beachvolleybal
Lekker met je voeten in het zand actief bezig zijn? Dan is beachvolleybal iets voor jou! Op de meeste zandstranden is er een volleybalnet aanwezig. Het lijkt een makkelijke sport, maar door het zand wordt het rennen je moeilijker gemaakt. Dit is uiteraard wel goed voor een full body work out! Vergeet dus niet om een beachvolleybal mee te nemen. Mocht je deze toch vergeten, hebben ze in de camping winkel vaak ook beachvolleyballen te koop!
3. Tennisballen mee in je koffer:
Liefhebber van tennis? Neem dan je rackets en tennisballen mee in je koffer! Op veel campings is er namelijk een tennisbaan waar je gebruik van kunt maken. Ben je net begonnen met tennissen? Op sommige campings kun je zelfs tennislessen nemen! Speel een potje 1 tegen 1 of 2 tegen 2, daag iemand uit je gezin of de buurman uit voor een potje of start een competitie met de hele straat! Dit zal hoe dan ook een ontspannen en gezellige vakantie sfeer geven!
4. Tafeltennis op de camping
Bijna op iedere camping is er een tafeltennistafel te vinden. Hier kun je hele competities maken gedurende de vakantie. Je kunt 1 tegen 1 of 2 tegen 2 spelen, maar als je met meerdere spelers bent, kun je ook ‘rond de tafel’ spelen. Hierbij ren je van de ene kant van de tafel naar de andere kant, achter je voorganger aan. Degene die als eerste een fout maakt, mag de ronde verlaten. Zo blijven er steeds minder mensen over, waardoor er uiteindelijk 2 mensen overblijven. De laatste 2 overgebleven spelers nemen het tegen elkaar op, waardoor er uiteindelijk 1 winnaar uit komt.
5. De ballen dicht bij elkaar: Jeu de boules
Jeu de boules kun je zowel op het gras als op het zand spelen. Je speelt het spel door een klein balletje een paar meter verderop te kunnen gooien. Wanneer het kleine balletje is gegooid, is het de bedoeling dat je de jeu de boules ballen zo dicht mogelijk bij het kleine balletje krijgt. Dit spel kun je 1 tegen 1 spelen, maar ook met meerdere tegen elkaar. Iedere jeu de boules bal heeft namelijk zijn eigen kenmerk. De ene set heeft allemaal verschillende kleuren en de andere heeft een verschillend aantal streepjes op de ballen staan.
6. Campings met: midgetgolf
Veel campings hebben een midgetgolfbaan, waar het hele gezin plezier aan beleeft. Daardoor zal het voor veel mensen geen onbekende sport zijn. Tijdens de vakantie is dit vaak één van de meest beoefende familie uitjes. Bij dit spel, moet je je eigen score bijhouden. De uitslag kun je aan het einde uitrekenen door te tellen wie er de minste aantal slagen nodig had. Alle banen hebben een verschillende moeilijkheidsgraad. Sommige banen hebben bijna onmogelijk hindernissen. Maar hoe lastiger het wordt, hoe hoger vaak het plezier en het fanatisme.
7. Nerf / waterpistolen gevecht
Sinds een aantal jaar zijn de Nerf pistolen terug van weg geweest. Ze zijn ook populair op een aantal campings om te spelen. Je kunt een Nerf gevecht in een bepaald gebied doen. Als je hiermee begint legt iedereen de wapens neer. Iedere speler mag zijn of haar beurt een wapen kiezen. Je kunt er voor kiezen om een aanvoerder te kiezen per team, maar dit is niet noodzakelijk. Ieder team heeft een gedeelte van het speelveld. Spreek een tijd af voor de teams om het gevecht voor te bereiden, in deze tijd kunnen zij de tactiek bepalen. Zodra het gevecht begint, moet iedere speler doen waar hij of zij voor is uitgerust. Dit kun je met zowel Nerf pistolen als waterpistolen spelen.
8. Flessen voetbal op de camping
Flessen voetbal, ook wel paaltjesvoetbal genoemd is een balsport wat je 1 tegen 1 kunt spelen, maar ook met een hele grote groep. Zorg ervoor dat iedereen een PET fles heeft, die hij of zij kan vullen met water. Als alle flessen in een bepaald gebied staan en iedereen is er klaar voor, gooi je de bal het veld in. Het is dan de bedoeling dat ze elkaars fles omschieten met de voetbal. Als er raak geschoten wordt en de fles valt om, moet je achter de bal aan om deze zo snel mogelijk te pakken te krijgen. Als je de bal te pakken hebt gekregen, ren je zo snel mogelijk terug om je fles weer recht op te zetten. Was je niet op tijd en is je fles leeg gelopen? Dan lig je helaas uit het spel. Wanneer er nog 1 speler over gebleven is, kun je de fles weer opnieuw vullen en het spel opnieuw beginnen.
9. Animatie sporttoernooi
Fitnessruimtes, basketbalvelden, volleybalvelden, voetbalvelden en tennisvelden… Het is er allemaal. Alle campings hebben wel één van deze sportvelden op hun terrein staan. Je kunt het niet zo gek bedenken of het is aanwezig. Vaak wordt er een toernooi gehouden op één van deze velden door het animatieteam dat op de camping aanwezig is. De schema’s hiervoor kun je bij de receptie of het informatiepunt vinden.
10. Croquet op de camping
Vintage en retro zijn weer helemaal terug, hoog tijd om dit fantastische spel onder het stof vandaan te halen! Croquet werd bedacht in de jaren ’70 en gaat dus al eventjes mee. Croquet is een sport die je kunt spelen met kinderen van alle leeftijden. Het beste is om croquet te spelen op gras. Het doel is simpel; probeer in zo weinig mogelijk slagen de bal door alle poortjes te krijgen. Je kunt zelf je parcours maken. De moeilijkheidsgraad kun je dus zelf bepalen. Iedereen krijgt zijn eigen stick en eigen kleur bal om door de poortjes heen te slaan. Bepaal de volgorde van spelen aan de hand van een loting of de leeftijd van de spelers. Daarna ben je klaar om te spelen. Is het balletje volledig door de poort? Dan mag je nog eens slaan. Sloeg je de bal door twee poortjes tegelijk? Dan krijg je zelfs twee extra pogingen. Je mag net zolang doorgaan, tot een poging mislukt. Niet gelukt? Dan is de volgende speler aan de beurt. Neem de poortjes in de juiste volgorde, anders telt je slag helaas niet.
De keuze is enorm! De leukste sport en spel activiteiten hebben we voor u op een rij gezet. Wilt u meer informatie over de sportactiviteiten en animatie op onze campings? Belt u dan met één van onze reisadviseurs op telefoonnummer +31(0)70 710 14 16 of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più