kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

De top 10 leukste pretparken in Italië

<i>Ben je uitgekeken op het zwembad of het strand op de camping waar je verblijft of heb je geen zin om cultuur te snuiven? Bezoek dan een leuk pretpark! Wij hebben een top 10 gemaakt, van de leukste pretparken in Italië.</i>
1. Gardaland – Castelnuovo di Garda (Verona)
Gardaland is het grootste pretpark van heel Italië. Jaarlijks komen er 2.5 miljoen bezoekers om het park te bewonderen. Het park ligt aan het Gardameer en bestaat uit allerlei verschillende thema gebieden. Het park heeft ongeveer 50 verschillende attracties, waaronder diverse achtbanen, waterattracties, meerdere bioscopen, een vrije val en een dolfijnenshow. Aan de allerkleinste is ook gedacht, er is namelijk een speciaal themagebied in het park te vinden.

Wie geïnteresseerd is in een overnachting in de buurt, kan in één van de hotels van Gardaland overnachten. Gardaland heeft namelijk twee eigen hotels: het Gardaland Hotel en het Adventure Hotel, met oerwoud-, wildwest- en Arabische kamers.
2. Movieland Studios (Fossalta)
Movieland Park ligt aan de zuidwestelijke punt van het Gardameer. Movieland Park heeft zich laten inspireren door de Amerikaanse filmwereld en is het enige park in Italië met dit thema. Op het park kun je veel dingen terug vinden van bekende films, zoals: Tombraider, Police Academy, SkyFall, The Sound of Music, Rambo en Back tot he Future. De attracties hebben allemaal iets weg van een film. Voor degene die van snelle achtbanen houden is er bijvoorbeeld de Doabolik Invertigo rollercoaster, deze achtbaan gaat tot 45 meter hoog!
3. Cavallino Matto (Marina di Castagneto Carducci)
In de jaren 60 is het park Cavallino Matto begonnen als een manege met een kleine speeltuin. Cavallino Matto betekent het gekke paardje. Het pretpark heeft zijn naam te danken aan een paard van de manege die er nogal rare fratsen op nahield. De mascotte van het park is dan ook een witte pony met een grote M op zijn buik. Inmiddels is het Cavallino Matto park uitgegroeid tot het grootste pretpark van Toscane. Het pretpark ligt bij de kust van Marina di Castagneto Carducci. Het pretpark bestaat inmiddels uit ca. 30 attracties. De attracties variëren van een 4D bioscoop tot optredens van goochelaars tot kleine nagemaakte autootjes waar je in kunt rijden.

Er zijn ook diverse picknicktafels in het park, waar je in de schaduw kunt genieten van een heerlijke lunch. Deze kunt je zelf meenemen, maar je kunt ook iets halen in het restaurant, de pizzeria of in de bar. Deze faciliteiten liggen buiten het pretpark, maar je kunt weer gratis terugkeren in het park, nadat je naar het restaurant, de pizzeria of de bar bent geweest.
4. Caribe bay (Jesolo)
Caribe bay is al 9 keer gekozen tot het beste waterpark van Italië. Het park heeft in totaal 26 attracties, waaronder de hoogste glijbaan van de wereld en Europa’s hoogste bungeejump toren! In het park zijn ook veel verschillende thema’s te vinden, zoals onder andere Laguna De Oro, Hemingway Square, Funnyland en Shark Bay. Het park ligt vlak bij Venetië en is dan ook een drukbezocht park. Het park is niet alleen geschikt voor jonge kinderen, maar ook voor ouderen. Zo kun je, samen met de kinderen, een heerlijke middag beleven met veel spetterpret!
5. Canevaworld – Lazise (Verona)
Canevaworld is een aquapark en themapark in 1. Het park ligt tussen de badplaatsen Lazise en Peschiera del Garda, dat is dichtbij Gardaland.
In de jaren 80 is Movieland park aangelegd en is door de jaren heen steeds vernieuwd. Tegenwoordig is dit zo groot, dat er twee funparks zijn.

Het aquapark heeft het thema de Caraïben. Het park heeft onder andere palmbomen, vulkanen, prachtige zwembaden en 7 glijbanen. Je beleeft een prachtige dag tussen de watervallen, zwembaden of in een rubberen boot. Je kunt er ook voor kiezen om te relaxen in de schaduw van de prachtige palmbomen, terwijl de kinderen van de glijbanen gaan.

Bij Movieland Park bekijk je authentieke actiescènes en kun je een groot aanbod aan attracties, live shows en ongelofelijke filmsets met prachtige special effects zien voor een dag vol met entertainment!
6. Mirabilandia (Ravenna)
Aan de Adriatische kust ligt Maribilandia, een attractiepark met een heel divers aanbod, van wervelende shows tot kinderattracties en van waterspektakels tot indrukwekkende achtbanen. Het park is al van ver te herkennen aan het 90 meter hoge reuzenrad. Vanuit het gigantische reuzenrad, kun je over het hele park uitkijken. Het park bestaat uit de 6 verschillende thema’s: Far West Valley, Donoland, Route 66 Bimbopoli, Ducatiworld en Adventureland. Ieder deel heeft eigen attracties voor zowel kinderen als waaghalzen.
7. Zoomarine (Pomezia)
In totaal zijn er 33 activiteiten te doen in het park. Van zwembaden tot dinosaurussen en andere attracties. In het park is er voor alle leeftijden iets te doen. Het park is niet alleen een dierentuin, maar ook een pretpark. In het pretpark vindt je onder andere een achtbaan, een wildwaterbaan en een dinosaurus park. In het park zijn dan ook 11 snackbars aanwezig, waar je een heerlijke zak patat met snack kunt halen.
8. Rainbow Magicland (Rome)
Als je een bezoekje brengt aan Rome en je wilt voor de afwisseling iets anders dan een dagje cultuur snuiven, is Rainbow Magicland een goede optie! Het park is sinds Mei 2011 geopend en is een groot succes. Zeker voor gezinnen met kinderen is het een leuk park. Voor iedere leeftijd is er iets te doen, er zijn zo’n 40 attracties in het park. Wanneer je het park binnen komt lopen wordt je begroet door Gattobaleno, de kat met de magische regenboogstaart, dit is de mascotte van het park.

In Rainbow Magicland zijn er ook verschillende shows die je kunt bezoeken. Je kunt kiezen tussen motorshows, de 6 feeën van Winx, Mia en andere bekende shows. Ontdek de nieuwe werelden en beleef spanning en sensatie in de achtbanen, waterattracties, watershows en de vallende toren.

In het park zijn ook restaurants te vinden, waar je kunt genieten van een heerlijke lunch. Tijdens de lunch kun je genieten van het uitzicht over het feeënmeer en na de lunch kun je genieten van een heerlijke wandeling langs de vele boetiekjes. Vergeet dan ook niet om een souvenir mee naar huis te nemen!
9. Minitalia Leolandia Park (Milaan)
Leolandia is het meest geliefde pretpark voor kinderen in Italië en de ideale plek voor het plezier van het hele gezin. Het park beschikt over ca. 40 attracties in zo’n 6 verschillende themagebieden. Je kunt ook je favoriete stripfiguur tegen komen in het park. Gedurende de dag kun je Thomas de trein, Masha en Orso of de Superpigiamini tegen het lijf lopen.
Wanneer je even klaar bent met alle attracties, kun je ook naar de kinderboerderij. Ontdek de dierenwereld in Leolandia en maak kennis met veel verschillende diersoorten. Je kunt ook jezelf laten betoveren door de kleurrijke vissen van het aquarium of door het reptielen huis waar je o.a. spinnen, slangen en leguanen kunt bewonderen.
10. Zee-aquarium van Genua – Genua
Het aquarium van Genua is één van de grootste aquaria van Europa. Het aquarium is zo’n 3.000 m² groot en is gebouwd in een oud schip. In het park verblijven zo’n 12.000 dieren die je kunt bewonderen. Verschillende haaien, zoals de witte haai en de zebrahaai, maar ook pinguïns, piranha’s, zeesterren, kwallen, octopussen en dolfijnen.
De dieren komen dan ook van over de hele wereld. Ze komen onder andere uit de rode zee, Indische oceaan en de Atlantische oceaan.
Naast het bewonderen van dieren kunnen de kinderen ook hun eigen unieke vis soort ontwerpen op een scherm. De vissen zwemmen dan rond in een virtueel aquarium.

In het museum kun je ook naar de tropische tuin om naast planten en exotische vissen ook kikkers, hagedissen, schildpadden, slangen en een kaaiman kunt bewonderen. Er is ook een aparte ruimte, met een open aquarium waar je de vissen kunt aanraken. Dit is natuurlijk ook een unieke ervaring!
Wil je meer informatie over een attractiepark waar één van onze campings in de buurt ligt? Bel dan voor advies met een van de collega’s van het Gustocamp-kantoor.
Bel dan op telefoonnummer (070) 710 14 16 (maandag t/m vrijdag 9.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più