kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

De top 10 leukste bezienswaardigheden in Steiermark

<i>Steiermark staat bekend als ‘ het groene hart van Oostenrijk’, maar wat is er eigenlijk allemaal te doen? Bekijk hier onze top 10!</i>
1. Breng een bezoek aan de Red Bull ring
Het circuit in Oostenrijk is opgericht in 1969. Het circuit is 6 kilometer lang en bestaat uit 6 rechter- en 2 linker bochten. De baan staat bekend als een record circuit, maar desondanks heeft het niet altijd op het programma van de Formule 1 gestaan. Bijna alle record snelheden werden hier verbroken. De hoge snelheden hebben geleid tot het einde van de racebaan. Nadat er 2 zware ongelukken waren gebeurd in 1987, was er zoveel schade aan de baan, dat het circuit voor langere tijd niet meer gebruikt kon worden. In 1997 werd de baan weer voor het eerst gebruikt als race circuit. De baan is een stuk korter gemaakt en de veiligheidsvoorzieningen zijn verbeterd. Tot 2003 is het circuit in gebruik geweest. In dit jaar werd er bekend dat de baan al langere tijd kampte met financiële problemen. In 2007 heeft de eigenaar van Red Bull de baan gekocht en met andere investeerders de baan opgeknapt. Sindsdien wordt de baan de Red Bull ring genoemd. De baan wordt tot op de dag van vandaag gebruikt als race circuit.
2. Günster watervallen
De Günster watervallen komen uit in de Prebersee. Dit is één van de weinige meren in de Alpen, waarbij het water zo helder is dat er garnalen in voorkomen.

Tip! Je kunt een prachtige wandeling maken rondom de Prebersee.
3. De Erzberg mijn
De Erzberg is een actieve mijn, waar al meer dan 1.300 jaar erts wordt gewonnen. De mijn wordt bezocht door mensen vanuit de hele wereld. De mijn bestaat uit een enorme trap van 36 treden, waarvan iedere trede ruim 24 meter hoog is. De Erzberg is daarmee ook de grootste mijn van Midden- Europa. Wanneer je in de buurt bent, kun je een bezoek brengen aan de mijn. Tijdens je bezoek, kun je niet alleen de buitenkant bewonderen, maar ook de binnenkant van de mijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je alle treden te voet moet lopen. Je kunt een ritje maken met de Hauly. Deze grote taxi brengt je in een uur naar boven.

Wist je dat?! Deze mijn in totaal al meer dan 12 miljoen ton erts heeft geproduceerd?
4. De binnenstad van Graz
Alle bezienswaardigheden van de stad Graz liggen in de binnenstad. Je kunt de stad te voet verkennen, maar door de grootte raden wij aan om de tram te nemen. Er zijn veel historische gebouwen te vinden in Graz, waaronder het mooie Landhaus Het Landhaus is in 1531 gebouwd door de Italiaanse architect Domenico dell’Allio. Het Landhaus is te herkennen aan de renaissancestijl met de witte muren en goudkleurige bossages.
5. Golfen in Steiermark
In Steiermark zijn ca. 26 golfclubs waar je een balletje kunt slaan. Door het milde klimaat kun je in het vroege voorjaar, wanneer de sneeuw verdwenen is, al golfen. Golfclub Murau- Kreischberg heeft 18 holes. Deze golfbaan ligt aan de voet van de Kreischberg, net buiten het plaatsje Murau. Er zijn 2 verschillende banen die je kunt spelen. 1 hiervan is voor de mannen en de andere is voor de vrouwen. De baan voor de mannen is ongeveer 6.000 meter en de baan voor de vrouwen is ongeveer 5.000 meter. Golfclub Mariahof ligt op ca. 20 km afstand van het plaatsje Murau. Deze baan heeft ook 18 holes en is iets groter dan de baan aan de Kreischberg. In beide golfclubhuizen kun je na een lekker potje golfen een heerlijk drankje nemen.
6. Thermen in Steiermark
Eén van de oudste kuuroorden van Steiermark is Bad Gleichenberg. Dit kuuroord wordt al sinds de Romeinse tijd gebruikt om tot rust te komen. Zij maakte destijds al gebruik van de heilzame werking van de bronnen in Bad Gleichenberg. In dit kuuroord heb je de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te genieten van de rust die er heerst.

Wist je dat?! Steiermark beschikt over 9 verschillende thermen.?
7. De Bärenschütz- kloof
Hier kun je een prachtige wandeling van 1.4 km maken over allerlei trapjes en houten bruggetjes. Onderweg kun je genieten van de prachtige watervallen en ruige rotsen. De Bärenschützklamm is één van de langste en mooiste kloven van Oostenrijk. Over een lengte van 1.300 meter worden 350 hoogtemeters overwonnen. Het eerste deel van de klim die je kunt maken is in 1901 ingericht. De kloof kent zo’n 109 bruggen en 51 wandelpaden die je door de kloof leiden.

Wist je dat?! De Bärenschützklamm in 1978 is uitgeroepen tot natuurmonument?!
8. Dachstein, 'hoogtepunt' van Steiermark
Dachstein is de hoogste berg van Steiermark. De berg is ca. 2.700 m hoog. Je kunt met een panorama gondel naar de hoogste top van de berg. De panorama gondel bestaat volledig uit glas, waardoor je een 360 graden uitzicht hebt over de bergtoppen. Dichtbij het bergstation ligt de ‘Skywalk’. Dit is een glazen panoramaplatform boven de Hunerkogel, die als bijnaam het balkon van de Alpen heeft. De glazen plaat op het panoramaplatform ligt op ongeveer 250 meter boven de grond. De Skywalk is een hangende brug met aan het uiteinde de ‘trap naar niets’. Vanaf de trap kom je op een platform met adembenemend mooi uitzicht.
9. De zomer rodelbaan Nocky Flitzer
De Alpenachtbaan Nocky Flitzer is zo’n 1.6 kilometer lang en start op een hoogte van 2.000 meter. Zowel in de zomer als in de winter kun je een afdaling maken over het traject met golven, jumps en 3 ‘rotondes’. Kinderen mogen vanaf 3 jaar, onder begeleiding, mee.
10. Märchenwald Steiermark
In het Märchenwald vind je ca. 30 verschillende sprookjesverhalen en attracties. Er zijn onder andere een vierbaans reuzeglijbaan, een reuze trampoline en een funpark. Bij de ingang van het park kun je de mascotte Mauli begroeten. Je kunt in het park kiezen of je naar de attracties gaat of juist naar het sprookjesbos. Er is voor alle leeftijden iets te beleven!
Ben je benieuwd welke camping in de buurt ligt van deze mooie bezienswaardigheden? Bekijk onze camping in Steiermark: Camping Bella Austria
Wil je meer weten over Steiermark? Bel dan met een van onze collega’s van het Gustocamp-kantoor. Maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer (070) 710 14 16, of stuur een e-mail naar info@gustocamp.nl.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più