kaart klein
Zoek op kaart
Image Map
Sluiten

Top 7 producten die je goed kunt gebruiken op je camping vakantie

<i>Het lekkere weer komt er al weer aan en dat betekent dat de zomervakantie weer op de planning staat. Veel mensen kiezen ervoor om op luxe kampeervakantie te gaan, oftewel glamping. Voor degene waar het kamperen redelijk nieuw is, hebben wij een lijst gemaakt van 7 producten die u niet kunt missen op de camping!</i>

Zonnebrand en zonneolie


Eén van de meest belangrijke dingen om mee te nemen als u op zomervakantie gaat. Let wel goed op de houdbaarheidsdatum van de zonnebrand. Zonnebrand kan namelijk over de datum gaan. U kunt het na die tijd wel gebruiken, maar de factor zal dan lager zijn. Zorg ervoor dat u de zonnebrand regelmatig blijft smeren. Dit geldt ook voor mensen met een donkere huid.

Wanneer u gebruik maakt van een waterresistente of waterproef zonnebrand betekent dit ook dat de crème ook in het water beschermt. Dit betekend echter niet dat het nog steeds op uw huid zit na het zwemmen. Ook na het zwemmen moet u goed blijven smeren!

TIP:

Bewaar de zonnebrand in de koelkast, hierdoor houdt de factor langer stand.

U kunt er ook voor kiezen om voor zonneolie te gaan. Zonneolie zorgt er niet alleen voor dat u sneller bruin wordt, maar geeft vaak ook extra voeding aan je huid. Er bestaat ook zonneolie met een factor, waardoor u nog altijd goed beschermd wordt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Uw huid gaat ook extra stralen en glanzen van zonneolie!

Anti-insecten spray en muggenlamp


Ook niet geheel onbelangrijk om mee te nemen naar de camping is een anti-insectenspray. Op campings zijn vaak veel insecten aanwezig, waarvan een aantal ook kunnen steken. Met name zijn dit natuurlijk de muggen. Als u ’s avonds heerlijk op uw terras wilt genieten van het heerlijke weer onder het genot van een hapje en een drankje, zorg er dan voor dat je terras voorzien is van lavendel of citroengeuren. Muggen zijn geurgevoelige beestjes. Anti-insectenmiddeltjes kunt u in verschillende soorten kopen. Denk bijvoorbeeld aan een sprayvorm, crème of stick. Deze producten zijn vaak ook waterresistent en beschermen u ook tegen de zon! Zorg ervoor dat als u iets van een spray of crème koopt, dat er DEET in zit.

Ook bestaan er muggenlampen. Door het felle UV-licht worden de muggen aangetrokken tot de lamp en worden vervolgens gedood door het spanningsrooster. De kleinere apparaten hebben een geïntegreerde stekker en worden op het stopcontact geplaatst.

After bite spray of crème tegen insectenbeten


Wanneer u toch gestoken of gebeten bent door een insect, kunt u altijd insmeren met after bite spray of crème. Muggenbulten kunnen enorm jeuken. U heeft onder andere ‘after bite’ of ‘prikweg’. Deze spray en crème zijn bij de meeste drogisterijen verkrijgbaar. U smeert de after bite op en rondom de plek waar u geprikt bent. Binnen no-time is de jeuk minder of weg. Zorg ervoor dat er aloë vera in het product verwerkt zit. Dit koelt de huid en neemt de jeuk weg.

Bent u gebeten door een teek? Gebruik dan ALTIJD een tekenpen of pincet om de teek te verwijderen. Let op! Lees vooraf wel goed hoe u deze moet verwijderen.

Bent u gestoken door een bij? Zorg er dan voor dat de angel zo snel mogelijk uit de huid word verwijderd met een pincet. Let op! Als u dit met uw vingers doet, is de kans vrij groot dat u de angel er verder in drukt. Houdt in de gaten dat u niet in het gifzakje knijpt. Koel de pijnlijke plek met ijs.
Let op! Roep direct medische hulp in als u een allergische reactie krijgt.

Bent u gebeten door een kwal? Spoel dit zeker NIET af met zout zeewater. Zorg ervoor dat eventuele resten van tentakels met een handschoen of pincet verwijderd worden. Vervolgens kunt u de huid insmeren met after bite. Dit kan dezelfde crème zijn als die voor de insectenbeten gebruikt. Lees wel goed de verpakking of de gel of crème hier geschikt voor is. Bij een grote kwallenbeet kan het zijn dat je hoofdpijn, misselijkheid of ademhalingsproblemen krijgt. Wanneer dit het geval is, ga dan direct naar een dokter of arts. Het kan zijn dat u een allergische reactie hebt op de kwallenbeet. Doktoren zijn vaak ook aanwezig op de campings, raadpleeg hiervoor de receptie of informatiepunt van de camping.

Droogshampoo bied uitkomst


Wilt u even snel opfrissen en is je haar vettig? Gebruik dan droogshampoo! Droogshampoo is een soort poeder in sprayvorm. Voor gebruik moet u de droogshampoo goed schudden. Nadat u geschud heeft, spray de droogshampoo op de aanzet van uw haar, laat het even intrekken en borstel vervolgens uw haar goed door. U kunt gelijk merken dat uw haar weer fris ruikt en voelt, waardoor u het wassen van uw haar weer een dagje uit kunt stellen!

Aftersun crème of spray tegen verbrande huid


Het kan zijn dat je na een hele dag zonnen op het strand verbrand bent. Dit is natuurlijk nooit de insteek als je de hele dag lekker in de zon gaat liggen, maar helaas komt dit vaak voor. Zorg er dan voor dat je jezelf insmeert met aftersun. In bijna alle aftersun producten zit aloë vera. Aloë vera zorgt ervoor dat de huid gekoeld wordt en zo de warmte kwijt raakt.

Mocht u geen aftersun mee hebben genomen, kunt u altijd gewone body lotion gebruiken. Zolang de ingrediënten kloppen, werkt dit ook prima. Zorg ervoor dat de body lotion op waterbasis is, dit staat vaak aangegeven als, u raadt het al: aqua. Hele vette producten houden de warmte vast in uw huid en daar moet u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Dat is dus zeker in de eerste uren na de verbranding van belang!

Komkommerschillen tegen zonverbranding


Mocht u ook geen body lotion of andere crème in de buurt hebben. Zorg er dan voor dat u een lauwe douche of lauw bad neemt. Dit zorgt ervoor dat de huid gekoeld wordt. Ook kunt u even in de koelkast kijken of u bijvoorbeeld komkommer of yoghurt hebt staan. Deze twee producten zorgen er ook voor dat de huid gekoeld wordt.

Mocht u geen van alle bovenstaande producten in de buurt hebben, kunt u er altijd voor kiezen om pijnstilling te nemen. Kies dan voor aspirines of ibuprofen. Deze pijnstilling helpt tegen de pijn en werkt ontstekingsremmend.

TIP!

Mocht u verbrand zijn, wordt het aangeraden de volgende dagen NIET in de volle zon te gaan lopen. Ook niet met een dikke laag zonnebrandcrème. Een wit shirt helpt ook niet altijd tegen verbranding. Het beste is toch echt om een dagje in de schaduw te blijven. Ook in de schaduw moet u uzelf overigens insmeren met zonnebrand!

Opfrissen met antibacteriële handgel


Deze gel is super handig om altijd bij u te hebben op de camping. Mocht u even niet in de buurt zijn van een toiletgebouw of watervoorziening, kunt u uw handen opfrissen met anti bacteriële handgel. Alle gels beloven schone handen na gebruik, maar dat is niet bij elke gel zo. Sommige gels doden te weinig bacteriën en zijn dus nutteloos. In een anti bacteriële gel zit ethanol of propanal. Dit zijn stoffen die bacteriën en virussen doden. Wilt u een goede gel hebben, moet hier minimaal 70% ethanol in zitten. Tenzij er nog propanal in zit, dan volstaat een kleinere dosis ethanol.

Let op!

Hoe lekkerder het product ruikt en hoe minder het plakt, hoe groter de kans dat het geen goed product is!

UV-haarspray tegen beschadigd haar


Niet alleen uw huid moet goed beschermd worden tegen de zon, maar ook uw haar. Het klinkt misschien gek, maar uw haar kan ook beschadigd raken door de UV-straling van de zon. Denk hierbij aan uitdroging. Als u uw haar geverfd hebt, kan het verkleuren door de zon. Omdat u uw haar natuurlijk niet met zonnebrandcrème- of olie gaan insmeren, zijn hiervoor speciale haarsprays verkrijgbaar met UV-factor.

Let er op dat uw haar niet te vet wordt van de spray. Op de etiketten staat vaak dat het uw haar niet vettig maakt, maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. Als de UV-haarspray op oliebasis is gemaakt, is het niet gek dat uw haar daar iets vetter van wordt. De olie die in de sprays verwerkt zit is wel goed voor je haar. De haarsprays op oliebasis zorgen er vaak ook voor dat u haar extra voeding krijgt, zodat het er ondanks de vele UV-stralingen nog gezond uit blijft zien.

Zonvakantie in Italië?


Wilt u ook van een heerlijke zonvakantie in Italië genieten? Zoek dan op uw favoriete vakantiedatum en kijk welk aanbod Gustocamp beschikbaar heeft. Vanzelfsprekend kunt u ons ook een e-mail sturen via info@gustocamp.nl of bel ons voor advies op (070) 710 14 16.
Lees verder
Read more
Weiter Lesen
Leggi di più